Städdag

12:50

Idag stannade jag hemma för att städa, tvätta, betala hyran och boka hotell åt resten av familjen. Managern har inte dykt upp i receptionen än och nu har de lunch och är tillbaka klockan tre, så lite stressad blir jag. Hoppas att de kan hjälpa mig, annars vet jag inte alls hur jag ska kunna kommunicera med de på hotellet, haha...

Rummet är skinande rent nu i alla fall, bara lite disk kvar.


Bild från Hama-rikyu igår.

Hama-rikyu Gardens

17:35

Idag åkte jag till Shiodome, egentligen för att jag ville till Tokyo Bay. Upptäckte att man inte kunde se mycket av Tokyo Bay, men jag hittade Hama-rikyu Gardens på väg dit. Det kostade bara 300 yen att gå in och det såg ut att vara en stor park och åh så fint det var. Vill dit igen! Fanns blommande körsbärsträd och en liten äng med gula blommor (kollade upp blommorna i efterhand, det var raps, som jag misstänkte, då de luktade som smör/rapsolja), det kändes som sommar. Längtar tills man kan gå ut i bara t-shirt, hihi.

Bilder:










Meiji Jingu

16:30

Idag åkte jag in till Harajuku och promenerade längs gångvägarna i skogen vid Meiji Jingu, ett Shinto tempel som byggdes i kejsarens och kejsarinnans (Emperor Meiji och Empress Shoken) ära när de dog år 1912 och 1914. Det är säkert finare att gå dit i början av sommaren när allt blommar. Får väl göra om det här.

Eftersom ingången ligger precis vid Harajuku Station gick jag runt lite där ett tag innan jag åkte hem.

När jag kom hem var det en japan som frågade om jag är japan, lite stolt nu... ehe. Det är runt 15 grader här nu förresten, var väldigt onödigt att ens ta med jacka. Ska inte göra det imorgon.. hihi.

Bildbomb:




Kejsarinnans trädgård


Kiyomasa's Well


Templet





Misakicho och Kitanomaru Park

15:30

Idag har jag varit och letat efter Kudan Institute, där jag ska börja i April. Det var krångligt för mig att ta mig dit, men när jag kommit fram visade det sig att det gick ett tåg direkt från Shinkoiwa till Suidobashi (stationen vid skolan)... nu vet jag ju det i alla fall...

Eftersom skolan ligger så nära kejsarpalatset bestämde jag mig för att ta en runda i Kitanomaru Park som ligger en bit därifrån. Nästa gång ska jag gå lite längre, idag kände jag mig tvungen att åka tillbaka till Shinkoiwa och försöka göra mig förstådd på hotellet jag hittade nära där jag bor. Men nej, det gick ju inte så bra. De förstod vad jag menade, men de trodde att jag skulle boka. Att komma dit och endast fråga hur mycket ett rum kostar är tydligen inte det enklaste man kan göra. Får be managern om hjälp.

Jag känner mig så otroligt lugn idag, tack vare parken. Det var så otroligt skönt att bara strosa runt eller sitta och titta på utsikten. Några träd blommade faktiskt, men än är det inte dags för Hanami. Här är lite bilder. Jag fick vara med på bild för en gångs skull, haha.










Ikebukuro

 

Jag glömde kameran idag, hade bara filmkameran, så jag filmade lite istället. Första gången jag satte ihop en film själv, så den är lite fail, men vem bryr sig. Den slutar väldigt plötsligt, till exempel.

Jag promenerade mest runt och försökte hitta en affär vi var i 2010, Animate tror jag den hette. Hittade den till slut i alla fall, den är med i filmen. De har alla möjliga anime grejer. Figurer, nyckelringar, näsdukar, muggar... ja, det mesta. Hittade ingenting dock. Ville ha någonting med Gaara från Naruto, men det fanns bara en liten nyckelring. Buhu. Gick även till Tokyu Hands såklart.

Sedan gick jag och tittade runt lite i vanliga affärer innan jag åkte hem. Köpte en kjol och ett par strumpbyxor för 60 kronor totalt. Får dock inte köpa mer kläder, det kommer väga för mycket när jag ska åka tillbaka till Sverige... 

Nu har jag äntligen köpt tvättmedel också.. och en liten söt rosa tvätthängargrej. Och dango. :3 Bild nedanför videon. Nu ska jag titta på Dr. Who, så jag skriver mer imorgon. Har inte kommit på vad jag ska göra än...

PS. Mamma, jag filmade det där cafét som hette Milkyway, hihi.




ignorera att min hand ser knasig ut.

 

 


Nu får det väl ändå räcka

15:00

Herregud! Idag vaknade jag vid halv två. Mår visserligen inte så bra, så jag stannar inne. Men jag blir så besviken  på mig själv i vilket fall som helst! Jag stänger av alarmet och somnar om igen. Varför? Någon borde väcka mig med en stor jäkla hink med vatten.

Slö dag. Imorgon får det här inte hända!!


Världens godaste dricka, bara så att alla vet det.

- Ja det är jordgubbsmjölken. En awesome version av den (;

Ett Regnigt Shinkoiwa

22:05

Nu har jag lyckats ställa tillbaka dygnsrytmen igen! Fast jag gjorde inte mycket idag ändå, det var så trist. Var och handlade, tittade lite i affärer och letade efter hotell som min familj kan bo på när de kommer hit om två veckor.

Imorgon tänker jag i alla fall åka till Ikebukuro, tänker inte låta regnet stoppa mig. Undrar hur lång tid det tar att hitta den där gatan vi bodde vid, haha. Vill till Tokyu Hands och alla roliga anime affärer.

Men nu ska jag läsa lite. Skriver imorgon.




Knas

Min dygnsrytm är helt knasig, jag ställer klockan, stänger av den och somnar om. Vaknar på kvällen. Ska dygna och försöka få tillbaks rytmen. :/

Pikachu

Idag vaknade jag sent, men jag gick runt här i Shinkoiwa, var inne i lite spelarkader och tittade runt i en affär managern tipsade om. Där hittade jag den här:



så nu är jag glad. Fast trött. Imorgon ska jag nog åka till Ikebukuro, hihi. Skriver mer då.

I keep on running, and nothing works

15:00

Sov ingenting i natt, så idag stannar jag på rummet, för trött för att gå ut. Perfekt att det regnar idag, vädret gillar mig tror jag. Gick iväg till Lawsons och köpte Udon, mys.

Eftersom jag inte har något bättre att skriva om delar jag med mig av låten jag av någon anledning har på repeat just nu. Och en bild på en rolig katt som satt i vägkanten med tungan ute.

Kid Cudi ft. Kanye West - Erase Me



Harajuku

17:10

Älskar att bara sitta på en bänk och titta på alla roliga människor som går förbi. I Harajuku kan folk verkligen se ut lite hur som helst. Visserligen gör de det lite överallt i Tokyo, men jag tycker ändå bäst om Harajuku. Har blivit lite shopping idag, fast jag kan ju inte köpa någonting som gör att väskan väger mer när jag åker hem, så det blev smycken. Mycket nöjd i alla fall. Åt en crepe med jordgubbar 

Jag skriver vid samma tider varje dag har jag märkt, hehe. Nu har jag inte direkt någonting mer att berätta så här kommer bildbomben.










Blev lite kär i den här affären. Ville köpa allting, men det blev bara en ring.

Asakusa

17:20

Idag åkte jag till den del av Tokyo jag och min familj bodde i de första dagarna när vi var i Japan 2010, nämligen Asakusa. Ville tillbaka till den fina marknaden de har där, så jag gick omkring bland alla människor och små roliga saker nästan hela dagen.

Efter att jag hade ätit en sån där kaka på tredje bilden var jag rätt mätt så jag bestämde mig för att äta random små saker, för jag kände att det hörde till. Fick bli kakan, en glass och någon mystisk "Sweet Potato" sak som gjorde mig lite illamående. Och nu är jag trött.

Ska snart ner och laga middag. Jag är verkligen inte bra på att hitta på enkel mat att laga med de få saker de har här som jag faktsikt vet vad det är/vågar peta på. Blir nog inte mycket variation de här tre månaderna, haha.












Jordgubbsglass 

Arakawa River

17:10

Efter videosamtalet gick jag direkt ut, för jag hade bestämt mig för att gå till Arakawa River som ligger med ungefär fem till tio minuters gångväg från stationen. Det gick ju bra att komma dit och så, men när jag skulle tillbaka visade det sig att trafiken på vägen jag sprungit över bara hade tagit en liten paus, så jag kunde inte komma över igen. Men det slutade med att jag gick på promenadvägen längs floden och till slut kom till en park där små barn spelade baseball. Så det var ju trevligt egentligen. Det var inte så svårt att hitta hem sedan heller, det var ju bara att följa floden och sedan gå samma väg tillbaka.

Såg en gammal man stå och tillverka tatamimattor också, det ni. Haha.

Nu ska jag vila mina fötter och titta på lite Doctor Who innan jag går ner och lagar middag.

Här är lite bilder. Mina foton blir jättesuddiga, jag vet inte vad som händer :( Försöker ändra på det när jag redigerar, men jag gillar inte resultatet.








Utsikt

09:50

Ja David, jordgubbsmjölken är så god som det sägs!

Jag fick ett lite skrämmande tips igår. Managern tog fram kartan över området och pekade på en liten smal väg som går mellan några flervåningshus och järnvägsspåret och så sa han "Gå inte ensam där på kvällen. Tågen går förbi hela tiden, så ingen kan höra dig skrika". Eheh... heh...

Nu ska jag iväg och köpa ett suica kort så att jag kan åka tunnelbana och tåg och allt vad det är. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra, för klockan tre ska jag vara här och ha videosamtal med min familj. Kanske hinner iväg en liten stund i alla fall. 

Jag var uppe på taket och pillade in kameran mellan hålen i staketet, så här är några bilder på utsikten. Den översta är tagen i skymningen, de andra mitt på dagen.






Shinkoiwa Shopping Arcade

17:10

Idag har jag gått runt i flera timmar här i Shinkoiwa och tittat in i en massa affärer. Särskilt i... shopping arkaden..? Vet inte om det heter så på Svenska, men vi säger att det gör det. Bilder nedan, hur som helst. Har köpt lite saker jag behövde, tror att jag har allt nu. Det mesta i alla fall.

När jag var och handlade på Seiyu (en supermarket) hörde jag någonting jag tyckte att jag kände igen. Efter att ha stått och lyssnat i några sekunder insåg jag att de spelade "Ingen vill veta var du köpt din tröja", fast en engelsk version. Haha, åh. 

Det blivit kyligare ute, solen har gått och gömt sig. Inte ok, jag som tyckte det var så underbart att gå och vara för varm i kofta och skinnjacka. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det finns inte så mycket att göra här. Om det inte var så att jag måste vara mycket sparsam, skulle jag gå in i en av alla spelhallarna. Men jag har provat det och jag förlorade 100 yen (8 kronor), tycker att det räcker nu. Snyft. Imorgon ska jag köpa mitt tågkort så att jag kan utforska hela staden istället.








Tänkte att jag skulle ta kort på en affär där jag tänker bli stammis. En 100 yen affär, såklart.

Jag insåg just att jag glömt att köpa den där tetran med 1 liter jordgubbsmjölk som bara kostade 9 kronor, så jag ska rusa.

Update: Nu har jag köpt jorgubbsmjölken plus middag för tre dagar. Det blev 10 kronor. Jag älskar att handla i Japan, haha.

Första morgonen

10:21

Tänker börja skriva vad klockan är för mig, för det står ju svensk tid på bloggen.

Sitter här med vidöppet fönster (jag älskar att jag har en hel vägg som är fönster/dörr till balkongen) och njuter av vinden. Var ute på en liten morgontur efter frukosten och tog lite bilder på området. Eftersom affärerna inte hade öppnat än tänkte jag att jag lika gärna kunde gå hem och skriva ett inlägg här.

Idag tänkte jag bara gå runt här i Shinkoiwa och lära känna stället lite. Vädret är jättehärligt, ganska varmt (har ingen termometer) och strålande sol.

Här är bilderna jag tog. Märkte när jag kom tillbaka att min lins var rätt skitig, så bilderna är inte super. Men de duger. Sedan blir det jätteskum kvalité på bilderna när man lägger in dem i inlägg.. det irriterar mig en smula.


Utanför Shinkoiwa Station


En liten gata jag inte riktigt gått på än


Vägen utanför/på väg till huset jag bor i


Innanför grinden, vägen mot entrén

Jag tog inte några bilder inomhus, men det gör jag någon annan gång. Nu vill jag ut igen!


Hej Tokyo!

Sitter på mitt rum och tuggar på en onigiri jag köpte när jag var och handlade. Blev ju ingen lunch idag. Nu är klockan runt fem på eftermiddagen här, så min mage typ bullrar. Vet dock inte alls vad man ska köpa för frukost och middag här. Köpte bröd som man kan rosta och lite smör. De har ju nästan ingenting sådant? Fanns ingen ost, buhu. Till middag får det väl bli nudlar ett tag.

Resan gick jättebra, helt utan krångel, vilket inte riktigt är likt mig. Men väskan var ju brutalt tung. Som tur var tog jag ett tåg som gick direkt från Narita till Shinkoiwa där jag bor. När jag kom dit blev jag direkt erbjuden hjälp av en man som till och med gick med mig först till polisstationen för att fråga om vägen (jag var inte så förberedd, hehe) och sedan hela vägen fram till grinden! Man märker ju verkligen att man inte är i Sverige längre...

Har kommit till ett perfekt ställe känner jag, managern är hur nice som helst och vi är 13 Svenskar som bor här, haha. Alla jag träffade som inte var Japaner, utom en, var Svenskar.

Får se vad jag hittar på imorgon, måste skriva en liten lista på saker jag vill göra. Är sjukt uppspelt, men lite smårädd, hehe.
Här är en bild på rummet (eller åtminstone halva), tar fler bilder imorgon (inte bara på rummet såklart). Pyyyttelitet är det.




Hejdå Sverige

Nu åker jag snart. Skriver när jag är framme i Tokyo, hihi.

Packa packa

Jisses vad svårt det är att välja vad man ska ta med, vill ta med halva garderoben men då skulle jag väl behöva checka in två väskor.

Snart ska jag iväg till centrum för att fixa några små saker inför resan, och göra en synundersökning för körkortspapprena. Då kan jag övningsköra i sommar, förhoppningsvis.

Usch vad jag är stressad nu, haha. Men sjukt uppspelt.


Itai

Just nu halvligger jag i sängen med en värmepåse på magen och oroar mig. Jag hoppas att det här bara är någon random liten grej, för jag vägrar få magkatarr eller något sådant tre dagar innan jag åker till Tokyo.

Jag kikade lite efter en passande bild på google, så hittade jag den här, från athensguide.com. "Det bästa sättet att bota magont". Vad i hela friden är det där för någonting?? - barf.


Busy Wednesday

Snart ska jag iväg till frisören för att klippa av mina hemskt slitna toppar. Önskar att jag hade råd att skaffa dip dye idag, men det får vänta ett tag. Sedan åker jag in till stan för att hälsa på farmor och farfar innan jag åker till Japan, har ju lovat att titta förbi nu när jag är ledig. Sedan kommer Katarina hit! Vi ska nörda och äta riskakor, yay.

Just nu sitter jag och taggar inför Japanresan med en awesome spellista. Bara 4 dagar kvar nu! Jag kommer nog att inse det på riktigt när jag är på väg till flygplatsen... det har inte riktigt slagit mig än. Åh, så jag har längtat tillbaka.


Jag insåg just att jag missade bokrean. RAGE. Herregud. Jag gråter nu. Bajskorv.

Kittelfjäll

Kom nyss hem från stationen, har spenderat en mycket lång natt på bussen hem från Kittelfjäll. Fick knappt någon plats alls och jag låg bredvid en främmande man haha. Resan dit gick mycket bättre

Det var helt underbart i Kittelfjäll, helt klart mitt nya favoritställe. Det slår inte Åreskutan, men det slår själva Åre. Var ju i Kittelfjäll och fjällvandrade på en fältkurs sommaren 2009, så jag anade ju hur grymt det skulle se ut även på vintern.

Några missöden dock. Pappa har en inre blödning i vaden och mamma har brutit ett revben. Men vi hade i alla fall tur med vädret. Haha. Det var skinande sol och jättebra snö. Lite isigt kanske, men det slipper man ju sällan. Första dagen var det dock så blåsigt att när jag skulle gå och hämta mina skidor blåste jag iväg flera meter...

Lite bilder tagna med min mobiltelefon:






RSS 2.0