HEHE

awesome bloggare som jag är glömde jag skriva att jag åkte till Umeå. Men, vem bryr sig. Är hemma nu, hur som helst.. haha.



Paradise Kiss

Tiger har blivit rakad

Han ser så liiiten ut. Och tokig. Som ett pudellejon..? Stackarn hade fått en massa kladd i pälsen i somras som bildat tovar som vi kämpat med i månader tills vi äntligen gav upp och lämnade in honom på veterinären för rakning. Och nu ser han ut så här. Lite överviktig var han tydligen ocskå, stackarn, så nu har han fått bantningsmat. Det är ju svårt att hålla koll när man har två katter, han kommer väl säkert äta upp Abellas mat också? Krångel krångel.

Jag har en muntlig presentation att arbeta med just nu, så jag ska fortsätta med det. Skriver ett inlägg om det senare, det är nog bra övning, haha. Dessutom är det en sak jag tycker alla borde läsa om...


Dum

Jag hatar låtarna jag kopplar ihop med den där tiden, hatar känslan jag får. Förut hade jag den nästan hela tiden. Hur kunde jag vara så otroligt naiv? Jag mår så mycket bättre nu att jag inte fattar vad i hela friden jag höll på med.

Dum, dum, dum.

Redo för julen

Kom nyss hem, har äntligen köpt den sista julklappen, så nu är allt klart! Det blev verkligen inte många julklappar i år, har bara köpt till tre personer. Har i och för sig köpt födelsedagspresent till en kompis (som fyller år på julafton, haha) också. Lite tråkigt faktsikt, älskar att köpa julklappar. Men jag ska väl vara glad.

Nu har vi gjort brända mandlar och köpt skumtomtar, så det blir adventsmys. Svårt att fatta att det är julafton på lördag. Pissväder är det också, hoppas det är bättre i Umeå när vi kommer dit...


Snö och lördagsfika

Gissa hur glad jag är..!? Nej men, det är plusgrader så det ligger säkert inte kvar i mer än 24 timmar - som vanligt. Världen bara retas med mig! Nu har snön tydligen regnat bort i Umeå också, jag som trodde att vi skulle få en vit jul där uppe. Snälla snö, kom tillbaka..?

Om ett par timmar kommer grannarna över på fika så nu blir det muffinsbak. Oj, vad det snöar. Glaad Emma.

Täkter och klacktomtar

Jag är ganska säker på att det här inlägget inte väcker mycket intresse, för de som inte är intresserade av geovetenskap, haha. Men det här är ungefär vad vi gjorde idag, åkte till en grustäkt, sedan en torvmosse man bryter, och lite ställen på och runt rullstensåsar. Ungefär så här lät det i bussen:

Lärare: Och om ni tittar till höger nu ser ni en hög med torv, och till vänster ser ni en hög med grus.
Vi: Oooooh

Normal person: Eh... fint.


Fast jag tycker att det var väldigt intressant, och roligt. Vi är inte galna. Haha.

Efterbehandlad grustäkt, det var jättevackert.

Jag är ganska säker på att ingen bryr sig, men det här är torv. Organiskt material som lagt sig i lager och som man bryter för att använda till energi osv. Vissa stod och tuggade på torven, för att se hur förmultnad den var. Såg ut som att de åt hästbajs.

Sedan gick jag och Miranda och tittade på NKs julskyltning, haha. Gillar att tomten hade en röd lackdräkt med stilettklackar (inte med på bilden). Smexy.

Inte svårt att gissa vad jag har med mig hem. Stenar.

Fältarbete

Jahapp, nu ska man ge sig ut i kylan och klafsa runt på heldagsexkursion. Kul. Har ingen lunch. Är taggad i alla fall, älskar exkursioner. Har pälsat på mig riktigt ordentligt så att jag inte blir grå och faller i bitar.

Gillar rubriken. Låter proffsigt. Hihi.


Vill åka, nuuuu



Ååh, jag vill åka till Tokyo NU. Orkar inte vänta mer! 3 månader hade lika gärna kunnat vara tiotusen år.


Vi kallar det hemtenta

Vår nya lärare kallar sig dyswindowsk. Vi förstår vad han menar. Nog för att vi är intresserade av geovetenskap, men det här var väl lite väl extremt... 



Observera att det egentligen ska stå ord, haha.

Ledsen tjej

Är ledsen. Dels för att att insåg att min lunch ser ut som bajs, vilket gjorde att det tog dubbelt så lång tid att äta den.



Dels för att det var sjuttioelva år sedan jag beställde min earcuff från accessora, och den har inte kommit, har inte ens fått ett mail. Vill kasta min bajslunch på dem. Nej då.

Nu ska jag fixa lite med bloggen igen, bara för att det är kul.

Låtmissbruk

Egentligen är det inte ens riktigt min typ av låt, men oj vad den sitter fast i huvudet. Vet inte hur många gånger jag har lyssnat på den idag, haha.

Jag tänker inte skriva om tentan.

Herrejösses vad jag är uttråkad just nu. Sådär så att ingenting duger, jag vill egentligen gå ut och springa runt i cirklar men då halkar jag väl och dör. Inte för att det är halt, men på ett eller annat sätt lyckas jag alltid. Idag tappade jag bort mitt busskort, ungefär. Det är i min ficka, eller snarare inuti jackan. För på något sätt har den hamnat mellan fodret och det yttre tyget. Nej, det fanns inget hål i fickan. Bara jag kan lyckas med detta.


Lucia

Det känns så tråkigt att blogga om plugg varje dag. Men det är väl slut med det för ett tag då jag har årets sista tenta idag. Och det är ju bara drygt en månad kvar tills jag slutar på Universitetet och hittar på skojigheter, hihi. Tittade på området där min skola ligger i Tokyo, det ligger sjukt nära kejsarpalatset och det verkar jättemysigt runt omkring. Finns en Ramen Shop precis utanför ;) Haha.

Men nu måste jag rusa.


Detta gör jag just nu

Visst ser det kul ut? Äntligen klar med klimatologiuppgiften. I morse åkte jag till Universitetet vid nio, alltså gick jag upp halv åtta. På en ledig dag. Galen. Har suttit där och läst ungefär 100 sidor i boken. Så nu sitter jag och avslutar min uppgift om klimatförändringar i Tokyo.

Ska plugga lite till, men sedan ska jag bara slappa när jag kommer hem - det har jag nog förtjänat.'


Ny design

Tröttnade lite på min tråkiga svarta design, så jag gjorde en ny. Jag tror att jag var lite nere när jag gjorde den förra... haha. Jag var ju tvungen att fixa så att jag kan lägga upp bilder i 700px också, i stället för 600. Det var ett tag sedan.

De flesta har åkt hem nu så vi sitter här och tittar på nobelfesten. Jag borde egentligen plugga, men jag gick upp så förbaskat tidigt i morse so there's just no way. För trött. Ska fixa lite mer med bloggen innan jag blir nöjd.



Dagens låt, bara för att Miyavi är en gud:

Miyavi - Neo Visualizm

Numbers

Sitter och gör min klimatologiuppgift som ska in innan tentan på tisdag. Stress. Har kusinerna, morbror och mormor här så jag har inte precis fått mycket gjort.

Känns lite segt att jag inte ska göra någonting kul i helgen. Jag brukade ha ett sånt där... vad heter det... LIV!? Where in the world did it go? Haha... jag får väl se det som att det biogeovetenskap är mitt liv nu. Jippie.

Kolla vad kul det ser ut:


(listan är inte så där kort... den fortsätter till 2011..)


Usch.

Jag har tenta om mindre än två timmar. Jag vaknade halv 7 på en lördag. Detta gillas inte. Men när jag kommer hem blir det fika (måste i och för sig plugga igen efteråt, men det behöver vi inte tänka på just nu).

Random bild från våren 2010


Heja Amanda!


Glaciär

Laptopen är helt fixad nu, så otroligt skönt. Kan äntligen lägga upp foton som ett normalt fotofreak. Och bli aktiv på deviantART igen... Här är en bild ifrån en glaciär (inte så mycket kvar av den, men ändå) vi gick förbi i somras när vi klättrade upp på Lillsylen i Sylarna. Det var sjukt obehagligt för man klättrade på lösa stenar hela vägen.

Har pluggat rätt mycket idag faktiskt. Känner mig nästan lite redo inför tentan, hehee. Vi får se hur det går. Mormor har kommit hit ifrån Umeå nu, eller hon kommer alldeles strax, och på söndag ska jag tydligen på glöggfestgrej hemma hos kusinerna. Så vi får väl se hur mycket plugg jag lyckas klämma in däremellan.




Är jag het eller är jag het?


I believe I am. Nej, men de är ju så roliga. Hittade dem i källaren. Minns att jag såg mycket roligare ut i dem när jag var liten och de såg mycket större ut, nu ser jag bara ut som ett freak.

Nu ska jag faktiskt plugga. Har blivit rejält stressad nu, men det beror väl inte på någonting annat än mig själv. Dum dum dum.


-

Jag är verkligen dålig på att ta seriösa bilder. Men när man har så trötta ögon som jag har just nu måste man ju spärra upp dem som en psykopat, för att dölja det.

Meningen med det här inlägget var egentligen att berätta hur mycket jag stör mig på folk som säger att man har fel och sedan flyr när man försvarar sig och frågar varför de tycker det. Så sjukt fegt, ursäkta, men det är patetiskt. Säger man någonting får man räkna med att ge en förklaring och ta konsekvenserna ifall personen blir upprörd.
Usch vad jag är barnslig.

I
R
R
I
T
E
R
A
D

T
J
E
J
.

Guess what...

... jag sitter INTE på biblioteket. Skitunge är vad jag är.


Lite bilder från fjällvandringen i somras




fler bilder

Bildbomb. Har precis vaknat så nu ska jag ta en dusch medan jag väntar på sms från Miranda. Får se om hon mår bättre, annars sätter jag mig på biblioteket själv och pluggar, haha. För nu ska jag allt skärpa mig.


Resultat

Voila! Det blev inte så fail som jag trott. Formen är väl sådär, men who the heck cares. Älskar att jag kan använda min kamera igen, hihi. Nu ska jag sätta mig och redigera massa bilder från fjällvandringen och luftballongsfärden i somras!


Onigiri

Tar ett paus från pluggandet och försöker mig på att göra onigiris. Saknar verkligen det, har inte ätit det sedan jag var i Japan för ett och ett halvt år sedan. Sjukt att det var så länge sedan...

Får lägga upp en bild på den förmodligen failade slutprodukten sedan. Hihi, det här var kul.


bild: google


And when I get there, it won't be far enough
I'm a renegade, it's in my blood
If ever I get there, it won't be fast enough
I'm a renegade, I always was
~

Har blivit lite småkär i de här nya låtarna av Paramore. Deras nya album kommer bli awesome, I can't wait!

Renegade


Hello Cold World


In the mourning



Godmorgon

Nostalgi. Eels - Last Stop: This Town




DET SNÖAR

MADE MY DAY. Erbjuder mig att gå till Ica fast jag nyss kom hem bara för att få snöflingor i fejset igen.

Fuck, det slutade.

Började igen ♥

22:40 - det är så tjockt med snö i luften att man knappt kan ha ögonen öppna utomhus! Gick ut och dansade som en knäppis mitt i gatan, som alltid, hihi.


Tittar på julkalendern

Man märker ju att man har blivit för gammal för att tycka att den är bra, men det är ju så mysigt. Jag märker liksom inte att det är jultider annars. När jag tittar på adventsljusstaken så känns det bara som att vi fuskar och har tänt ljusen på hösten.

Idag väntar tydligen en massa vit blockchoklad på mig när jag kommer till frågestunden och jag fick en hel massa grön marsipan av Lo i fredags. Så snart blir det dags att göra någon typ av julgodis av det, får hitta på något. Mamma har bestämt sig för att göra lussebullar med vit choklad. Låter ju inte så dumt.


Äntligen!

Datorn är fixad! Den har varit skit så länge, gud vad skönt det är att kunna använda min egen dator och inte behöva låna mammas hela tiden...

Så nu ska jag fira med glögg, hihi.

Kom på att jag är ledig hela nästa vecka, förutom en frågestund imorgon. Så jag ska typ bo på biblioteket och absolut inte göra någonting annat när jag inte borde. Nu får jag faktiskt skärpa mig, det här är universitetet inte mellanstadiet.

När man inte vill sova

Sitter och tittar på en B-film, men den är mysig. Memoirs of a Lady Ninja 2. En sån där med folk som gapar och spärrar upp ögonen som galningar när de blir förvånade. Den är mycket underhållande.

Blev såklart inget plugg idag. Känner mig inte alls duktig, var inte riktigt värd den där chai latten. Men imorgon så... *host*

Julhandla

Det är ett mirakel att jag inte har börjat ännu. Vanligtvis brukar jag börja köpa julklappar redan i november. Jag älskar att köpa presenter, det är mycket roligare än att köpa saker till mig själv. Sedan får man slösa pengar på en chai latte för att man har varit så duktig ♥

Sedan måste jag plugga inför geomorfologitentan... kanske drar ut lite extra på julklappsletandet...

och trösta mig själv med en Kill Hannah spellista.
Kill Hannah - Radio



Det här med att vara normal...

... Jag har liksom inte riktigt greppat det än. Heh.

Hur som helst, nu drar jag iväg på NT-show på min gamla gymnasieskola, vi har ju halva vårat fina gäng kvar där (segisar). Ska köpa veg sushi i centrum, nom.




Cover



Ska snart iväg till Dr Martens butiken, sedan blir det studiebesök på bergianska trädgården. Har redan sett det som finns att se såklart, men det lär väl bli roligare med en professor i biogeografi som guide.

Drogar denna cover just nu:

Self Deception - Fuckin' perfect



You can't stop us

Turn Away These Faces, We Hide Behind
Cutting Through The Otherways, Open Up Our Minds
Show Ourselfs To The World Tonight
Cause We Are No Longer In Disguise
-

Scary Kids Scaring Kids - Faces


Håller på att försöka fixa min laptop nu, om det inte funkar så gråter jag.



One snap for the dying

one click to end the daaay...

Kom nyss hem med bultande hjärta, haha. Bestämde mig för att gå mellan Universitetet och Ulriksdals station i mörkret (skog, hög vass, kolsvart vatten och gnisslande metalltrappor under bro... osv), vilket visade sig vara en mindre bra idé. Jag vet inte hur många gånger jag tittade över axeln och fick panik när ett litet sketet löv flög över stigen. Att vinden konstant försökte blåsa ner mig i sjön gav också lite minuspoäng. Men jag känner mig duktig.

Gav mig själv lite extra poäng när jag ställde upp grannarnas soptunnor som hade blåst omkull och låg mitt i vägen.

Och nu sitter jag här med lite varm glögg och tänker att jag tar plugget imorgon istället. Heh...



Knäppis



Abella går inte in genom dörren, hon hoppar upp på trädgårdsskjulet, sedan garagetaket och sedan fönsterbrädan som sitter ca 2 meter ifrån marken. Så måste man flytta på alla krukväxter och adventsljusen för att kunna öppna fönstret och släppa in henne. Inte helt normalt.

Nu ska jag skynda mig att göra mig i ordning, sedan bär det av mot universitetet, har en föreläsning och ett seminarium idag. Hu, har en känsla av att jag kommer somna lite.


Little Miss Obvious

is it in the way you move,
the way you speak so daringly?
is it lying on the bathroom floor
with nothing more to say?
-




RSS 2.0