Låt den rätte komma in

02:30

Var och tittade på svensk film i Kyobashi idag med Isabella. Kändes konstigt att höra allt på svenska när salongen var full med gamla japaner. Det var kul i alla fall, gillar den filmen. Och snart kommer minsann det mesta vara på svenska. Tio dagar kvar tills jag åker hem nu, ojojoj. Haha. Men nu ska jag sovaa.



"boku no eri" står det på Japanska, om någon undrar. Inte helt säker på vad det betyder, för allt  har så många olika betydelser här, men jag tror att det betyder "min hals/nacke", haha.

Update: "Min Eli" (Eli blir förstås Eri) står det juu, namnet står till och med i katakana! Hahaa.

Like a candle in the night

01:34

Grymt trött. Ska sova nu. Det har åskat idag. Nostalgi:


Regniga Japan

16:10

Idag hade jag tänkt åka till Meiji Jingu, för det blommar i trädgården nu, men så tittade jag ut genom fönstret och såg det här:





Fint osv. Fast nej. Jag blir så trött på sånt här väder, även om jag gillar regn så kan man ju faktiskt knappt göra någonting alls. Har passat på att städa och tvätta, för mitt rum är tokstökigt. Nu ska jag gå till affären och handla mat, hoppas att det är bättre väder imorgon.

mushroom mushroom

01:20

Koreansk barbeque var awesome. Väldigt starkt, haha. Tror aldrig jag har ätit mig så mätt på bara grönsaker förut. Jag är lite småbesatt av de här svamparna (bilden. enokitake tror jag de heter). Och nu är det precis två veckor kvar tills jag kommer hem också. Är sjukt taggad på allt kul som händer när jag kommer tillbaka, hihi.



Jag har fått tillbaka min dygnsrytm nu i alla fall, det gick ju betydligt fortare än sist. Duktigt. Ska gå och lägga mig nu. Måste bara lyssna på denna en gång till, blir så glad av den:


Lite uppdatering

17:50

Väldigt dålig uppdatering här på bloggen, men det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Jag har mest gått i affärer. Råkat ändra lite på min dygnsrytm också... I förrgår kunde jag inte sova förrän vid nio nästa morgon, så då råkade jag sova till 7 på kvällen. Så i natt har jag inte sovit. Gick och la mig vid 11 imorse och vaknade klockan 3. Ganska trött, men ska förmodligen inte sova i natt heller, eftersom jag lovade några här på guesthouset att jag skulle följa med dem ut till någon klubb (...no.). Om ett litet tag är det koreansk barbeque nere i köket också, får se hur det funkar när man är vegetarian. Blir väl bara grönsaker till middag, haha.

Om två veckor och en dag åker jag hem! Waah.

Figurer

20:00

Idag har det regnat hela dagen, men jag åkte iväg till Akihabara ändå och gick i några roliga affärer. Köpte lite smågrejer och en gameboy advance sp (för att kunna spela pokemon, såklart). Imorgon ska jag se om jag kan hitta ett ställe som jag vet har gameboy spel, så att jag kan börja spela på japanska (man kan ställa in det på hiragana eftersom det är ett barnspel). Och någon gång i veckan tänkte jag åka till Meiji Jingu igen, för nu blommar det!

Här är två av figurerna jag köpte idag:


ingen rubrik

13:20

Mår inte särskilt bra idag, så jag stannar hemma. Hade inte ens tänkt på att jag kanske borde göra det när jag är förkyld. Vill bara att det ska gå över så fort som möjligt nu så att jag får alla mina tre lediga veckor i Tokyo. Om jag mår bättre imorgon ska jag åka till Shinjuku tror jag. Har fortfarande inte fått tillbaka rösten, haha...

Hej.

12:25

Jahapp. Höll på att tappa rösten igår, fick anstränga mig så mycket när jag pratade att jag lät som en extremt hes snubbe i målbrottet. Trodde den skulle vara tillbaka när jag vaknade, men nu är det ännu värre för nu har jag i stort sett tappat den helt. Ska äta glass och hoppas att det blir bättre.

Det blev inte Roppongi igår, vi gick till Gaspanic i Shibuya, samma ställe som sist. Det är faktiskt mysigt där, haha. Kom hem någon gång mellan 6 och 7 imorse, somnade och vaknade vid 10. Känner mig pigg, men jag tänker inte gå ut för jag ser ut som en rishög, så jag tänker titta på film och ta hand om min hals.

Jag tänkte försöka passa in här bland alla prydliga japaner, så jag fixade mina naglar. Lite sent ute med motivet kanske, men vem bryr sig.


Tagit farväl av Kudan Institute

16:30

Idag sa jag hejdå och fick mitt certifikat. Sorgligt var det. Men det känns skönt med tre veckors riktig semester, sedan kommer jag tillbaka till svensk sommar, åh.

Om ett par timmar ska jag och Morten åka iväg till Isabella och Mikas guesthouse i Nishi Kawaguchi, för det blir fest där igen, sedan drar vi till Roppongi. Blir en awesome fredagskväll. Nu ska jag se på en film och försöka att inte få värmeslag (herregud).

~

-

21:50

Usch vad internet krånglar. Idag har jag inte gjort så mycket. Efter skolan letade jag efter tvättmedel, sedan åt jag lunch i Shinkoiwa centrum med Morten och några kaxiga duvor. Har suttit här i sängen sedan jag kom hem, ätit frukt, tittat på film och tyckt synd om mig själv. Jag måste bli frisk foooort. Nu ska jag fortsätta titta på film.

Två skoldagar kvar :(

Sumobrottning

21:20

Sitter här och dricker C-vitamin vatten och lyssnar på The Smiths. Jag orkar inte vara sjuk igen! Aah! Men det är inte så farligt i alla fall, som tur är. Hur som helst, idag har jag varit på sumobrottning med Isabella, Mika och deras kompis Lauren. Det var extremt krångligt när vi kom dit, gick runt i över en timme och letade efter Lauren i Ryogoku. Åt udon på en liten restaurang vid stationen, udon är typ de godaste nudlarna jag vet. Fast utan sås smakar de förstås ingenting alls, haha.

Anyway. Det var sjukt kul att titta på sumo! Visste inte att människor kunde dallra så mycket! Nej jag skojar bara, men det var kul att se en sådan kulturgrej. Det ser ju för roligt ut också. Intressant var det. Fick en liten faktabok/häfte som jag tänker sätta mig och läsa någon gång snart.

Det vi gick på var tionde dagen av en femtondagars turnering och jättemånga tävlade. Det pågick mellan 8 ungefär (tror jag?) på morgonen och klockan sex på kvällen. Vi kom dit någon gång efter två och stannade tills det var slut. Runt halv fem blev jag plötsligt sjukt trött och ögonen ville helst inte vara öppna. Nickade till några gånger där. Men nu är jag inte särskilt trött.. hmm... det var inte tråkigt, jag lovar, haha.

Det satt en jättegullig kvinna med sin extremt söta son bredvid oss också. Hon pratade bra engelska, så hon förklarade lite för oss. Sonen var så väluppfostrad! Han kanske var fyra eller fem år? Jag vet inte. Hur gullig som helst i alla fall. Bugade sig lite och sade "arigatou gozaimasu" när vi bjöd honom på godis. Sedan räckte han oss sin lilla påse med snacks och frågade om vi ville ha. Måste de ha karamellsmak på allting här förresten? Det blir så konstigt när saker jag vill ska vara salta är söta och karamelliga. Förstår att barn gillar det i alla fall.

Självklart tog jag inte med kameran, smart som jag är (suck), så jag fick ett par extremt dåliga bilder. Försökte göra dem mörkare på datorn, men de ville inte samarbeta. Men bilder är bilder, så här är de:




Det händer ofta att sumobrottarna ramlar ner på de som sitter på första raden. Och då får de skylla sig själva för att de satte sig där, i princip. Såg inte jättebehagligt ut, haha.

NO.

BLI INTE SJUK NU, DUMMA EMMA.

Nom

07:40

Idag är en sån där dag då jag egentligen bara vill ligga kvar i sängen och sova bort hela dagen, fast nu sitter jag här redo att gå. Orkar inteee. Vi har den jobbiga läraren idag. Och jag är så trött. Ska ta en tupplur när jag kommer hem :(

Jäklar vad jag skulle vilja ha det här just nu:

Trött.

12:30

Kom hem för typ fyra timmar sedan, har försökt sova lite sedan dess men jag vaknar hela tiden. Är väl i och för sig bra om jag inte sover, annars kommer jag inte kunna somna ikväll. Igår kväll mötte jag i alla fall Isabella och Mika i Akabane, sedan åkte vi till deras guesthouse. Det var så litet och mysigt, haha, jag vill också bo där. Efter ett tag drog vi iväg till Shibuya och gick till någon pytteliten klubb, sedan gick vi på karaoke med en norsk och en koreansk kille och stannade där till typ 6 på morgonen. Sov i en timme på yamanote line, haha. Missade min station, förmodligen två gånger? Blir slappdag idag, ska läsa min bok och göra läxan nu.

Fredag

21:25

Jag försov mig idag, en hel timme, men jag lyckades ändå komma till skolan i tid. Jag är bäst. Haha. Efter skolan åkte jag in till Akihabara en sväng innan jag åkte hem. Lagade middag och fyllde i min Check out notice. Känns sorligt, vill inte åka härifrån om en månad.

Nu sitter jag och tittar på livesändningen om Anders Behring Breiviks rättegång på svt.se, såg nyss på dokumentären om ungdomarnas liv efter händelsen på Utöya. Nu blev det visst Norska nyheter. Nice. Haha.

Den här helgen blir en slapphelg. Om det är soligt ska jag åka in till någon park och sätta mig där och läsa. Det blir det fömodligen, det har varit så mycket regn nu, någon gång måste det väl ta slut, haha. Imorgon blir det barbeque hos Isabella och Mika också, så det blir kul.



Vad är det här för en bajsvecka??

22:45

Nu har de tagit bort alla skor och alla skohyllor, vilket betyder att jag inte har ett skit att ha på fötterna. Eftersom receptionen öppnar en timme efter att jag går iväg till skolan får jag hoppas på att skorna står där imorgon bitti. Annars kan jag inte gå till skolan. Vill svära. Men de hade faktiskt satt en lapp på skohyllan där det stod "the shoes here will be removed on May 10" eller någonting i den stilen. Tänkte att det är lugnt, jag flyttar upp dem på rummet på onsdag kväll. Gjorde jag det? Uppenbarligen inte. Smarta Emma. Nu blir jag lite orolig att de har gjort någonting galet, som att slänga skorna. Men det har de väl ingen som helst anledning att göra, så har de gjort det ska jag minsann ja pengar. Men det har de säkert inte. Håller tummarna på att jag får gå till skolan imorgon...

Just det, spelen jag köpte var Naruto Shippuden: Kizuna Drive och Kingdom Hearts: Birth By Sleep. Och de är awesome. Hihi. Fast jag önskar att jag hade något spel som man kan spara när som helst, så att man kan spela på tiominutersrasterna i skolan eller på tåget... Skulle ju vara ganska perfekt.

Nu ska jag gå och borsta tänderna och försöka att inte stressa mig själv något mer.



"Ledig" dag

12:30

Råkade försova mig idag, så nu får jag första frånvaron från Kudan någonsin. Haha. Tänkte vara duktig och lära mig någonting i alla fall, inte direkt samma ämne men ändå, så nu sitter jag och gör de sista webkurserna inför sommarjobbet. Sedan ska jag nog plugga lite Japanska i alla fall, för jag råkar veta ungefär vad de gör i skolan idag.

Bra humör idag idag, la la la~

Lucky day. Inte.

20:10

Idag har himlen varit grå, lite sorgligt duggregn har det varit också. Efter skolan hängde jag med Morten till Akihabara för att köpa spel till min PSP. Nöööjd. Sedan var jag tvungen att åka tillbaka till Akihabara för att försöka byta PSP:n för den vägrade fungera. Slutade med att jag var tvungen att köpa en ny, vilket jag inte tycker är ok på något sätt, men eftersom jag inte har Japanskt pass eller något sådant får jag inte pengarna tillbaka, det är tydligen lag på det. Jag blev sjukt irriterad, men det fanns ju ingenting jag kunde göra direkt. De är inte så dyra i alla fall.

När jag stod vid kassan i Akihabara för andra gången kändes det lite som om det var min otursdag idag, för jag trodde att jag hade tappat suica kortet också. Men så hittade jag det på golvet i rummet, som tur var. Ett tag där kändes allt ganska irriterande, haha. Men nu ska jag fortsätta stryka kläder.

Ueno Kōen

21:45

Har inte haft lust att blogga de senaste dagarna. Det har jag inte nu heller egentligen, men jag tänkte lägga upp bilderna från parken i Ueno som jag tog i lördags. Tänkte ju gå till Ueno Zoo, men kön var helt brutal. Sista delen av Golden Week blev konstig också, lokalen där bankomaterna står hade stängt hela veckan och man behöver verkligen kontanter här i Tokyo, av någon underlig anledning. Kan inte betala med mitt kort på särskilt många ställen heller.

Nu har jag bara två veckor kvar på Kudan Institute, sedan blir det 3 veckor till att turista och ta det lugnt (ja, för jag åkte faktiskt inte till Japan för att köra något sorts sevärdighetsmaraton). Känns sorgligt, kommer sakna alla i klassen. Vi är verkligen inte många kvar nu, haha.

Nu ska jag fortsätta lyssna på Magnus Betnér, här är bilderna:








Rolig karp som fick publik.

Sweets Paradise

21:30

Nu har jag precis kommit hem, fortfarande extremt mätt. Vid halv fyra träffade nämligen jag Isabella i Shinjuku och så gick vi till Sweets Paradise, ett "All you can eat"-ställe med tårtor, glass, chokladfontän, roliga drickor och även vanlig mat som tur var. Man ville ju inte sluta äta när man var mätt (för det blev jag innan jag ens hade gått och tagit någon tårta), så när man gick därifrån var man nästan lite illamående. Men det var värt det. 1480 yen kostar det, så får man pizza slice och matbuffé också.

Efteråt åkte vi till Ikebukuro och gick på Tokyu Hands där jag köpte några gulliga saker och sedan betalade vi 620 yen för att komma upp till ett observatorium i Sunshine City som vi trodde skulle vara utomhus, men vi fick stå och titta genom fönster ut i det dimmiga mörkret. Men det var ganska värt det i alla fall.

Imorgon hoppas jag att det inte regnar, för jag vill till Ueno Zoo. Här är lite bilder från Sweets Paradise:






Vi skrattade ett bra tag åt detta. Är fortfarande inte säker på om jag förstått vad de menade...

National Museum of Nature and Science

17:30

Åkte in till Ueno idag för att gå på Zoo, men precis när tåget rullade in på stationen började det regna som bara den, så jag bestämde mig för att gå till National Museum of Nature and Science, som ligger precis bredvid. Mycket nöjd. Det var otroligt fina utställningar, dock var allt (utom namnen på arterna och några rubriker) på Japanska, så jag fick mest titta och gissa. Inträdet kostar bara 600 yen ändå, så det är värt det.

Tänkte nämna, bara för att många frågar, att filmen vi såg i söndags var Wrath of Titans, en film om grekisk mytoligi som verkligen knappt hade någon lugn scen, haha. Men det var kul i alla fall!

En av utställningarna fick mig att sakna Stockholms Universitet och biogeon. Här är en bildbomb:


Eubostrychoceras Japonicum (de här och de på nästa bild var så roliga att jag var tvungen att ta kort)


Nipponites


Fina jordmåner, hihi


Enorma djur...


... och typ det sötaste jag sett i hela mitt liv..??


Mina nya leksaker. En lupp som inte precis var  världsklass, och ett mini-mikroskop (det som ser ut som en penna) som faktiskt var förvånandsvärt bra. Ligger på en seismicitetskarta som jag inte kunde låta bli att köpa.

RSS 2.0